Info om erhvervs-phd.dk

Erhvervs-phd.dk har intet med erhvervsphd.dk at gøre, som er Innovationsfonden og Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udviklings hjemmeside om initiativet omkring erhvervs-phd.

Vend blikket mod ny viden

Erhvervs-phd.dk er mit, Mikael Elkan, forsøg på at opfordre virksomheder til at vende blikket mod mulighederne i at ansætte en erhvervsforsker.

Mit eget mål er at få en erhvervs-ph.d. – emnet er employee engagement. Få tilsendt info om mit projekt her

Målet med at få en erhvervs-ph.d. er i lige så høj grad at sætte humanistisk forskning på virksomhedernes landkort over steder med potentiale for udvikling. Vel kan man ikke putte humaniora i en petriskål eller under en bunsenbrænder, men det betyder ikke at resultaterne udebliver, når man går virksomhedens og ledernes kommunikation på klingen.

Humaniora gør det abstrakte konkret

Humanistisk forskning kan komme tættere på de abstrakte begreber, der ofte udgør virksomhedens intentioner og abstrakte mål som ingen kan være uenige i, fx “en god leder skal vise empati og være en god coach” – men hvordan ser det ud, når en leder viser empati? Eller coacher? Her er det meget nemmere at forholde sig til tal der bliver større eller mindre i stedet for en analyse af samtaler, som kan vise både ledere og ansatte hvordan empati ser ud i en samtale eller når en ledere coacher og skaber engagement og merværdi ved et møde.

Mikael Elkan

Leave a Reply

*